τι είναι το email marketing

Περιεχόμενο

Το Email marketing, ως και marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Ελληνικά, αποτελεί μια μέθοδο άμεσης προώθησης προϊόντων αλλά και υπηρεσιών με την χρήση των emails ως μέσου επικοινωνίας μεταξύ χρήστη - πελάτη και διαφημιζόμενου (ιστοσελίδας).
Email marketing

Ποια είναι τα είδη των email που μπορούμε να στείλουμε;

Τα Newsletters, που αποτελούν ενημερωτικά email, τα οποία αποστέλλονται σε συνδρομητές, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ζητήσει να τα λαμβάνουν και συνήθως έχουν ως στόχο το brand awareness.

Τα transactional emails, που είναι μέρος του email marketing funnel, αποστέλλονται στους πελάτες σου αφότου πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως μια αγορά, με σκοπό να επιβεβαιώσουν την συναλλαγή. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν αρκετά υψηλό Open Rate, συχνά οι marketers τα εκμεταλλεύονται προκειμένου να προωθήσουν τις πωλήσεις τους.

Τα άμεσα emails ή direct emails, είναι τα emails που στέλνεις προκειμένου να ενημερώσεις τους πελάτες ή τους πιθανούς πελάτες για τα προϊόντα ή τις ειδικές προσφορές της επιχείρησής σου.

Συμβουλές email marketing

Πώς να γράψετε ένα καλό email και να αποφύγετε το spam.

 Το email marketing στην ελλαδα  υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά με τις νέες τεχνολογίες και την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν ακόμη μέσω email. Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε για τις διάφορες τεχνικές του digital marketing που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γράψεις ένα συναρπαστικό και αποτελεσματικό email, ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα και πώς να αποφύγεις την αποστολή spam

τι είναι το email marketing
1. Πώς να γράψετε ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το μήνυμα  ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ή Email, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες. Ωστόσο, είναι εύκολο να γίνει spammy και ενοχλητικό.

Να, μερικά TIPS

 Ένας τρόπος για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε σκεφτεί πολύ τη γραμμή θέματος του μηνύματός σας. Κάντε τη γραμμή του θέματος σας ενδιαφέρουσα, ελκυστική και κυρίως να περιέχει ένα call to action! 
Βεβαιωθείτε ότι είναι σύντομη, αλλά εξακολουθεί να μεταφέρει το μήνυμα που θέλετε να στείλετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει επίσης την κύρια λέξη-κλειδί ή το προϊόν σας στη γραμμή θέματος σας.
Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη βρίσκεται στη γραμμή θέματος. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα καλό θέμα. Αυτό θα διευκολύνει την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σαφή κλήση για δράση (call to Action) στο τέλος του. Αυτό θα διευκολύνει τους ανθρώπους να ανταποκριθούν.
ζητήστε προσφορά
email marketing
2. Εργαλεία email marketing
Το Email μάρκετινγκ είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σε επαφή με τους πελάτες σας. 
Η βιομηχανία email marketing είναι τεράστια, οπότε θα πρέπει να βρείτε εργαλεία (πλατφόρμες) Δημιουργίας και αποστολής Email, όπου θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε καμπάνιες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μετατρέψουν περισσότερους ανθρώπους - χρήστες σε πελάτες.
Εάν είστε νέοι στο Email μάρκετινγκ, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης μιας πλατφόρμας σαν το Mailchimp ή το Moosend. Αυτές οι πλατφόρμες θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε email μέσα σε λίγα λεπτά και θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε διαφορετικές στρατηγικές .
Επίσης, αυτά τα λογισμικά θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού που θα σας βοηθήσει να πάρετε πιο στοχευμένα κλίκ . 
 Εάν είστε πιο έμπειροι , θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση μιας πλατφόρμας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερο έλεγχο στα email σας και θα σας επιτρέψει να στείλετε email σε άτομα με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. κλήση.
email marketing παράδειγμα
3. Πώς να αποφύγετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία
 Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες και να τους παράσχετε χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι τόσο ενημερωτικά όσο και χωρίς να γίνει ανεπιθύμητο (spam). Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να γράψετε ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και πώς να αποφύγετε το spam. 
Α. Γράψτε ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Για να γράψετε ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε χρήσιμες και σχετικές πληροφορίες. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικά επιθετικής ή πειστικής γλώσσας. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε το email σας σύντομο και στο σημείο.
 Β. Αποφύγετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, διασφαλίζοντας ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Gmail. Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Gmail, μπορείτε να κάνετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ιδιωτική.
 Γ. Συνέχεια με ένα τηλεφώνημα Εάν δεν είστε βέβαιοι αν το email σας έχει διαβαστεί, μπορείτε να ακολουθήσετε μια τηλεφωνική κλήση.
τι είναι email marketing
4. Συμπέρασμα
Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα μεγάλο μέρος του μάρκετινγκ και γι 'αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να γράψετε ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν θα σας πάρει επώνυμα ως spammer. Για να αποφύγετε το spamming των πελατών σας, κρατήστε το email σας σύντομο και στο σημείο.

Είναι επίσης σημαντικό να συμπεριλάβετε την ιστοσελίδα σας και τα στοιχεία επικοινωνίας στο email σας. Επιπλέον, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια κλήση για δράση(call to action), ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μετά την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν στέλνετε email στους πελάτες σας, είναι να βεβαιωθείτε ότι το email σας είναι εύκολο να διαβαστεί. Αποφύγετε τη χρήση πολλών έντονων (bold), πλάγιων χαρακτήρων και υπογραμμίσεων.

Αυτό μπορεί να κάνει το email σας δύσκολο να διαβαστεί και να προκαλέσει τον αναγνώστη να διαγραφεί από τη λίστα σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να γράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο που έχει σχεδιαστεί για καμπάνια μάρκετινγκ email. Υπάρχουν πολλά πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαθέσιμα για να διαλέξετε.
Ζητήστε μας email marketing παραδειγμα

Στόχος μας δεν είναι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα στην δημιουργια ιστοσελιδας το λεγόμενο UI/UX, αλλά και η πλήρη βελτιστοποίηση της που θα συνεισφέρει στη γρήγορη απόσβεση της επένδυσής σας και στην καθιέρωση της επιχείρησής σας στα ψηφιακά μέσα.

Τι είναι το Email Marketing;

Το email marketing είναι μια μέθοδος στρατηγικής digital marketing, που περιλαμβάνει τη μαζική αποστολή email μηνυμάτων στους πελάτες της επιχείρησής σας. Αυτά τα email μπορεί να περιλαμβάνουν προωθητικό υλικό, όπως προσφορές, νέα προϊόντα, ενημερώσεις και διάφορες πληροφορίες που μπορεί να ενδιαφέρουν τον πελάτη.

Ποια είναι τα είδη του Email Marketing;

Οι τύποι email marketing είναι: newsletter, Προωθητικά email (για προσφορές, έκπτωση κ.ά.), Ενημερωτικά email (για ενημέρωση των πελατών για νέα, γεγονότα κ.ά.) και Αυτοματοποιημένα email (που αποστέλλονται αυτόματα σε καθοριστικά σημεία της σχέσης πελάτη-εταιρείας).

Πώς λειτουργεί το Email Marketing;

Το Email Marketing λειτουργεί με την αποστολή email μηνυμάτων στη λίστα emails των πελατών σας. Στο κάθε email που στέλνεις, προσθέτεις μια ειδικά σχεδιασμένη προσφορά ή μήνυμα, στοχεύοντας στην εξατομίκευση και την ενίσχυση της επικοινωνίας σας με τον πελάτη.

Τι είναι το Mailchimp;

Το Mailchimp είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες email marketing. Σου επιτρέπει να δημιουργείς, να στέλνεις και να αναλύεις εκστρατείες email marketing. Έτσι, μπορείς να διατηρήσεις τη σύνδεση με τους πελάτες σου και να τους κρατάς ενημερωμένους για την επιχείρησή σου.

Ποιες είναι οι καλύτερες πλατφόρμες για το Email Marketing;

Εκτός από το Mailchimp, υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες email marketing όπως η SendinBlue, η GetResponse, η Constant Contact και η Drip. Κάθε πλατφόρμα προσφέρει διαφορετικά εργαλεία και δυνατότητες, καθώς επίσης διαφορετικές τιμές, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω με το Email Marketing;

Μπορείς να ξεκινήσεις το Email Marketing με την κατασκευή μιας λίστας από email των πελατών σου. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία email marketing για να σχεδιάσεις και να αποστείλεις τα email σου. Τέλος, θα πρέπει να παρακολουθείς και να προσαρμόζεις τη στρατηγική σου ανάλογα με τα αποτελέσματα που λαμβάνεις.

Ποιες είναι οι οφέλη του Email Marketing για την επιχείρησή μου;

Το Email Marketing μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να κτίσει καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες της, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας, να αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και να επιτύχει περισσότερες πωλήσεις. Δίνοντας τη δυνατότητα μαζικής αποστολής ειδικά σχεδιασμένων μηνυμάτων, η στρατηγική αυτή είναι από τις πιο κοστοαποδοτικές και αποτελεσματικές μεθόδους του digital marketing.

Μπορεί να γίνει το Email Marketing αυτοματοποιημένο;

Ναι, το email marketing μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένο. Με τη βοήθεια των email marketing automation tools, μπορείς να δημιουργήσεις και να προγραμματίσεις εκστρατείες email για να αποσταλούν αυτόματα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ή συμπεριφορών των πελατών σου. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την αποστολή προσαρμοσμένων email για νέους συνδρομητές, email υπενθύμισης για πελάτες που έχουν αφήσει προϊόντα στο καλάθι, follow-up emails μετά από μια αγορά κλπ.